Meny Stäng

Friskvård & rehab

I hundfysioterapi är hundens rörelseapparat; muskler, leder, senor, ligament och skelett i fokus och en rad olika behandlingsmetoder kan användas. På FriskHund-syd erbjuds massage, stretching, vibrationsträning, balansbollsträning och laserterapi. Val av behandlingsmetoder bestäms av diagnos; sjukdomar, skador, problem och individuella förutsättningar. Det kan också gälla friskvård och träningsupplägg.

Rehabiliteringens mål är att efter skador och sjukdomar begränsa följderna och så långt som möjligt återskapa rörelse, styrka och funktion i hundens rörelseaparat. Hundfysioterapi är ett komplement och ersätter aldrig veterinärbehandling.

Friskvård är bra för alla hundar och målet med friskvården är att förebygga skador och att bibehålla och utveckla hundens rörelseomfång, muskelstyrka och kondition. Med regelbundna friskvårdsbehandlingar är det möjligt att upptäcka problem i hundens rörelseapparat i tid.

Jag upprättar alltid individuella behandlingsplaner och träningsprogram med olika upplägg för att passa dig och din hund.

Klicka på rutorna här nedanför för att läsa mer om de olika behandlingsformerna.

Vill du boka en behandling med enbart massage, stretching och laserterapi kan jag behandla din hund hemma hos er. Det gäller för er som bor i Lunds kommun och i Eslövs, Lomma och Staffanstorps kommuner.

Tidsbokning och frågor
Tider finns att boka mellan 8 och 10 alla vardagar och mellan 17 och 20 på tisdagar, onsdagar och fredagar. Andra tider enligt överenskommelse. Tiden är bokad först när du får bekräftelse via e-post.